+359 889517717
-
2
+
-
1
+
Резервация
-
2
+
-
1
+

04.12.2020 Здраве и красота

ПОДПРАВКИ ЗА ЗАСИЛВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА

Природни имуностимуланти: засилване на имунната система на деца и възрастни

Добавете тези подправки към менюто си и направете живота си по-вкусен, ароматен и здравословен. Ето списък с подправките, които най-ефективно помагат за засилване на имунитета:

Канела

Един от най-вкусните имуностимулатори. Канелата предотвратява образуването на тромбоцити в кръвта, противодейства на възпаленията и регулира кръвната захар.

Джинджифил

Джинджифилът действа противовъзпалително, намалява кашлицата, бори се с бактериите в носа и гърлото и подобрява кръвообращението. Това е една от най-използваните и полезни подправки за засилване на имунната система.

Розмарин

Розмарин е силно ароматна билка, която подобрява храносмилането и циркулацията. Освен това проучванията показват, че розмаринът е полезен и за успокояване на астма.

Риган

Хаса и Барет посочват, че риганът има повече антиоксиданти от ябълките, портокалите или боровинките. Освен това може да помогне за лечение на инфекции от гъбички, бактерии или паразити.

Мащерка

С подобни съставки като ригана, мащерката също е антиоксидант и чудесен начин да се бориш със заболяванията.

Женско биле (сладък корен)

Коренът от женско биле противодейства на възпаленията, най-вече на стомаха и също води до съществено засилване на имунната система. Внимание, прекомерната му употреба мое да повиши  кръвното налягане.

Куркума

Куркумата е популярна най-вече в източната медицина, поради изключителните си противовъзпалителни, антибактериални, антибиотични и антисептични свойства. Съдържа йод, желязо, фосфор, калций, мастни киселини, витамини В2, В3, В6, С, К, но най-ценно е веществото куркумин, което унищожава свободните радикали.

Лют червен пипер

Тази подправка е чудесен източник на антиоксиданти и съдържа капсаицин, който повишава топлината на тялото и потиска болката, причинена от възпаление. Така активно допринася за засилване на имунната система.

Чесън

Не само вампирите, но и настинките се страхуват от чесън. Чесънът е антисептичен, съдържа антиоксиданти и е доказано, че спомага за борбата срещу настинка, дължаща се на ефектите на антибактериалното и противогъбично съединение алицин.

За още интересни и полезни новини, последвайте страницата ни във Фейсбук и се запишете за нашия бюлетин!