+359 889517717
-
2
+
-
1
+
Резервация
-
2
+
-
1
+

01.12.2023 Хисаря

Как да изберем хотел в Хисаря?

Запомняща се СПА почивка в хубав хотел в Хисаря – мисията възможна!

Ако вече сте избрали дестинация за следващата си СПА почивка и търсите хубав хотел в Хисаря, прочетете тази статия, за да откриете най-подходящото място за Вас и Вашите близки. Често в избора натежават преди всичко критерии като цена и рейтинг на местата за настаняване. Освен тях, има редица други фактори, които да Ви помогнат при планирането на незабравима СПА почивка, изцяло според Вашите предпочитания.

Дестинация Хисаря

Хисаря е известна като една от най-предпочитаните СПА дестинации у нас. Печели сърцата на хиляди българи и чужденци, които се връщат ежегодно за качествена почивка, с впечатляващото съчетание на:

 • богато находище с минерални извори (22 извора с различни свойства и температура),
 • уникален и мащабен археологически резерват в централния градски парк (с термите на римския император Диоклециан и много други забележителности),
 • чудесна възможност за качествена почивка в един от най-зелените и спокойни градове в България (далеч от суетата и суматохата на шумните курорти),
 • идеални условия за семейна почивка (3 големи и добре поддържани парка, множество детски кътове и лесен достъп до тях, множество хотели с басейни и забавления за деца, конна база и др.),
 • перфектна локация в сърцето на България, от където бързо и лесно може да стигнете до редица други исторически и природни забележителности.

Ето защо не е изненада, че през последните години все повече хора са в търсене на хубав хотел в Хисаря за следващата си почивка. С оглед на уникалните дадености в града, ето на какво да обърнете внимание, когато си избирате хотел в Хисаря.

10 фактора при избора на хотел в Хисаря

 1. Локация

Отворете картата и огледайте града. Подберете най-интересните за Вас забележителности и потърсете място за настаняване, което да е на пешеходно разстояние от тях, евентуално с гледка към тях. Така може да изберете хотел в Хисаря, от който бързо и лесно да се отправите на опознавателен тур в града. Нашите специално разработени маршрути за разходка са чудесен начин да видите най-доброто от Хисаря, като може да изберете различни по времетраене варианти, изцяло пешеходни или със собствен транспорт.

 1. Минерален басейн

Магичната атмосфера в Хисаря се дължи на множеството минерални извори, чешми и красиви фонтани, заобиколени от приказни стари дървета и кичеста зеленина. Основната притегателна сила на града е именно минералната вода и затова минералният басейн в хотела е от съществено значение. Ако обичате да плувате, насочете се към хотелите с голям басейн и достатъчна дълбочина. Ако имате желание да релаксирате, обърнете внимание и на гледката и наличието на естествена светлина от целогодишния басейн. Така като се потопите в топлите, лечебни минерални води, ще оставите стреса на ежедневието зад гърба си и ще се почувствате истински отпочинали и заредени.

 1. СПА център

За постигане на цялостен оздравителен ефект е препоръчително да комбинирате минералните бани с допълващи СПА процедури. Те може да са насочени към обезболяване и раздвижване на тялото или да целят подобрена грижа за кожата на лицето и тялото. Във всички случаи, не пропускайте да прегледате какво предлага СПА центърът в хотелите в Хисаря, които сравнявате. Освен СПА менюто от значение е и квалификацията на назначените специалисти, която да гарантира качествено изпълнение на терапиите и процедурите. Ако например нямате търпение да се излегнете на кушетката за масаж, уверете се, че този, на който доверявате тялото си, е квалифициран рехабилитатор или кинезетверапевт и че сте в наистина добри ръце.

 1. Съвременен облик и атмосфера

В зависимост от това дали планирате да прекарвате времето си във вълнуващо изследване на града и местността, или просто мечтаете да изключите от околния свят и да се отдадете на заслужена почивка, базата в хотела може да има много съществена роля при избора на хотел в Хисаря. Обновената и съвременна база за настаняване, стилните общи части и места за хранене, ще направят почивката Ви едно още по-приятно и хармонично изживяване. Потърсете галерия на местата за настаняване и изберете мястото, където ще се чувствате най-добре.

 1. С деца на СПА

Семейните СПА почивки са се превърнали в традиция за много хора днес. Каква по-добра възможност да се погрижим за здравето си, докато се радваме на безгрижно време заедно с най-близките? За да не скучаят най-малките членове на семействата, винаги едно от важните изисквания на родителите е наличието на детски кът, детски басейн, игри и занимания за децата. Повечето хотели в Хисаря имат специални цени и условия за настаняване на деца, които може да откриете на техния сайт.

Резервирайте Вашата СПА почивка онлайн на augustaspa.com и се възползвайте от най-добрите ни оферти!

ОТСТЪПКА

само за онлайн резервации на

augustaspa.com

 1. Градина и озеленяване

Много хотели в Хисаря разполагат с летен външен басейн , разположен в градината им. Обърнете внимание какво представлява тя и дали създава усещане за спокойствие и отмора. Наличието на голяма и поддържана градина с красиви дървета, цветни храсти, зелена трева, осеяна с цветя, лакатушещи алеи с пейки – всичко това създава допълнителна наслада и прави летните СПА почивки още по-приятни.

 1. Домашни любимци

Тази точка засяга всички, които избират хотел в Хисаря. Ако имате, например, куче, което почива с Вас, потърсете място за настаняване, където сте добре дошли и имат съответната политика. Ако пък представата Ви за почивка не включва четириноги в хотела, насочете се към места, които не приемат домашни любимци.

 1. Екстри и допълнителни услуги

Дали може да наемете колело под наем или да Ви съдействат за посещение на археологическия музей, може да не е от първостепенно значение при закупуване на следващата Ви СПА почивка, но веднъж пристигнали на място и жадни за нови изживявания, тези фактори стават по-важни. Така че съветваме да обърнете внимание и на това дали хотелът може да организира други вълнуващи активности, които да направят почивката Ви незабравима, както и дали дава адекватна информация какво може да правите в Хисаря и региона.  

 1. Забавление

Ако освен почивка и грижа за здравето, душата ви копнее за веселие, песни и танци на дансинга, вижте кои хотели в Хисаря предлагат вечерна шоу програма и какво представлява тя, къде се провежда и дали отговаря на вкусовите Ви предпочитания. Обикновено добрите забавни програми събират вечер всички от хотела и са празник, както за най-малките, така и за най-големите гости.

 1. Гаранция

Ако сте обмислили всички точки до тук и сте открили фаворит, преди да резервирате, ще имате нужда и от някои гаранции. Не забравяйте да обърнете внимание на политиките и условията, начина на плащане, резервация и анулация или промяна. Също колко хора са били клиенти на избрания хотел в Хисаря и го препоръчват или ползват повторно. Тази информация е своеобразна гаранция, че обявената информация е точна и може да й се доверите.

Вашата почивка – Вашата грижа за себе си

Освен тези десет критерия при избора на хубав хотел в Хисаря, от значение е и Вашето лично усещане за пълноценна почивка. Запитайте се „От какво имам нужда най-много в момента?”, „Какво е истинска почивка за мен”, „Как мога най-добре да се погрижа за себе си?”. Само така ще имате ясна представа какво точно търсите и бързо ще разпознаете не само Вашия хотел в Хисаря, но и най-добрата оферта за Вас.

Летен басейн в хотел АУГУСТА

Избор на най-подходящ сезон и дни от седмицата

По правило уикендите в повечето хотели в Хисаря са съпътствани от по-висока цена за настаняване и повече посетители, а делниците са по-изгодни, много спокойни и тихи. Зимната СПА почивка повечето хора прекарват преимуществено на територията на хотела, докато през останалата част на годината градът привлича повече. Лятото пък е времето, когато външните басейни и градините са най-посещаваното място за релаксация и развеселяване в топлите, слънчеви минерални води. На есен Хисаря е изключително живописна, всички дървета и храсти са обагрени в различни цветове, а времето е меко и топло. Това е чудесен момент, в който да откриете Хисаря за първи път ако не сте идвали все още и да направите красиви снимки за спомен, на които да се радвате дълго след това.

Рейтинг и цена на хотелите в Хисаря

Ако вече сте си набелязали предпочитан хотел в Хисаря и сте фиксирали период за посещение, нека обърнем внимание и на двата най-съществени фактора преди самата резервация – какъв е рейтингът и каква е цената. Има много начини да потърсите най-добрата цена за настаняване, като е силно препоръчително да направите запитване и в самия хотел. Относно оценката от други клиенти има богата информация както в търсачките в интернет, така и на сайтовете на големите туроператори. Последните обобщават отзиви от гости, които са нощували в хотелите, а в търсачките и социалните медии е възможно всеки посетител да остави оценка и информацията не е толкова задълбочена. Естествено, личната препоръка от близки със сходни вкусове е най-въздействаща, така че не пропускайте да разпитате приятелите си дали са посещавали някой хотел в Хисаря и дали са останали доволни.

За избора на хубав хотел в Хисаря в заключение

Тази статия има за цел да е полезна на СПА любителите, които искат да изберат хубав хотел в Хисаря за своята следваща почивка. Постарали сме се да набележим десетте най-важни критерия за избор и да дадем насоки на какво да обърнете внимание при всеки от тях. Какво да очаквате в Хисаря според различните сезони и дни от седмицата и как да направите резервация в желания хотел са други теми, на които се спряхме. Не на последно място, поставя въпроса какво е най-важно за Вас, когато планирате СПА почивка, за да не се изгубите в морето от информация и да успеете бързо, лесно и с удоволствие да направите най-добрия избор.

Ако искате да научите повече за АУГУСТА СПА Хотел – един от най-продаваните и предпочитани хотели в Хисаря десетилетия наред, продължете да разглеждате сайта и се свържете с нас за повече информация! За още интересни и полезни новини, последвайте страницата ни във Фейсбук и се запишете за нашия бюлетин!

Вижте най-добрите оферти в АУГУСТА СПА Хотел в Хисаря и резервирайте СПА почивка с до 30% отстъпка онлайн.

СПА Делник: Онлайн

-30%

На вечер на стая

от 118,30лв.

СПА Уикенд: Онлайн

-15%

На вечер на стая

от 143,65лв.

24 Май

-10%

На вечер на стая

от 152,10лв.