• bg
    • en
    • ru

Aква спининг – спорт за премахване на целулита, стягане и отслабване

06.09.2017 | Спорт и упражнения
Интервю с д-р Узунова за ползите от аква спининг

Аква спининг упражненията (карането на колело във водата) са изключително приятни и полезни и са доказали ползотворното си действие върху организма в световен мащаб. Д-р Узунова, Ръководител на СПА център „Аугуста“, представя най-новата предлагана процедура.

Какво представлява аква спининг?
Аква спининг е аеробна програма от упражнения, при която карате колело, потопени в басейна. Има различни вариации за изпълнение на разнообразни упражнения.

Упражненията във вода стават все по-популярни напоследък. На какво се дължи тази тенденция?
Наред с плуването, вече има специални упражнения, разработени за изпълнение във вода. Аква пилатес, аква джогинг и аква спининг са утвърдени практики в Европа и САЩ. Тренировките са по-ефикасни и значително намаляват риска от травми. Освен това упражненията във вода са приятна и забавна тренировка и в „Аугуста” СПА хотел може да се практикуват и на закрития басейн, независимо от сезона и времето навън.

Ако сравним карането на колело на сушата и във водата – какви са ползите при аква спининг?
И в двата случая се натоварват предимно бедрената и седалищната мускулатура. Последните изследвания сочат, че аква спининг по-ефективно спомага за отслабване, премахване на целулита и стягане на тялото. При тази тренировка може да съчетаете по-високо натоварване, като същевременно щадите ставите, костите и мускулите си. По-точно: подводният дрениращ масаж успешно елиминира целулита, могат да се изгорят до 800 калории на час, а след тренировката няма защо да се тревожите от болки в мускулите или от травми.

За кого са подходящи аква спининг тренировките?
За всички, които обичат водата! Аква спининг упражненията са подходящи както за мъже, така и за жени. Могат да ги изпълняват хора в ранна или в по-напреднала възраст, бременни или хора в рехабилитация – стига да са съгласувани с медицинско лице. Не е необходим предишен опит, дори не е задължително да можете да плувате.

Необходима ли е специална екипировка или облекло?
За първи опит, не е необходима никаква екипировка, но принципно препоръчвам ползването на спортен бански костюм и силиконови обувки за вода, за да ви е най-удобно.

Кога можем да очакваме да видим резултат?
Тренировките се считат за най-ефективни при редовно изпълнение. Препоръчвам да се практикуват 5 пъти седмично, при продължителност между 30 и 60 минути, за постигане на оптимални резултати.

Опитайте аква спининг в „Аугуста” СПА Хотел и се уверете в ползите от тренировката във вода сами! Очакваме Ви!

Цени 2018 Специални оферти Изпратете запитване