• bg
    • en
    • ru

Халотерапия: водеща СПА тенденция през есента и зимата

халотерапия или сеанс в солна стая
Солна стая или халотерапия: Повишаване на имунитета и други ползи за здравето

През 19в. полски лекар забелязал, че работещите в солни мини не страдат от белодробни заболявания. Така официално била открита халотерапията, но сведенията сочат, че вдишването на сух солен въздух с цел лечение на дихателната система било практикувано още от древността. Днес терминът халотерапия се свързва с многобройни ползи за здравето. Това е една от най-предпочитаните СПА процедури в цяла Европа.

Халотерапия: напълно естествен и безвреден метод
Солта е природен дезинфектант (антимикробна и антибактериална) и съдържаща 84 елемента и микроелемента, открити в човешкото тяло. Нивата на солта оказват влияние върху нивата на клетъчната ни активност, енергията и нивото на кръвната захар. Солните йони пречистват въздуха и могат да увеличат капацитета на белите дробове и да намалят физическите заболявания при хора на всякаква възраст, включително и деца, бременни, активни спортисти и други.

Солна стая в „Аугуста” СПА Хотел: описание на сеанса
Халотерапията се провежда в контролирана среда със специален микроклимат, който се създава в облицована със сол стая – халокамера. За подсилване на ефективността на лечението използваме халогенератор – уред, който произвежда сухи физиологични аерозоли чрез механично раздробяване на зърнена каменна сол. По време на сеанса се вдишва йонизирания дисперсионен аерозол натриев хлорид, докато се релаксира на фона на тиха музика.

Ползи за здравето
Отрицателно заредените йони в солта подобряват човешкото здраве и повдигат настроението. Вдишването на солните частици облекчава възпаленията в белите дробове и подобрява дихателни заболявания като астма, алергии, бронхит, запушване на синусите и други. Научни изследвания сочат, че астматиците дишат по-лесно след халотерапия. Леченията са препоръчителни, за да ни поддържат здрави по време на сезоните с повишена опасност от алергии или настинки и грип, тъй като солта има способността да абсорбира бактериите и мукуса от дробовете.

Състоянието на кожата може да се подобри значително посредством халотерапия (процедурата лекува редица заболявания като псориазис, обриви, екзема, акне и други). Чистите минерални соли имат естествени овлажняващи свойства и успешно поддържат водния баланс и бариерната функция на кожата. Минералите са необходими за клетъчната функция и детоксикацията, така че минералните соли имат и силни подмладяващи свойства.

Допълнителни ползи

Успокояващият и детоксикиращ ефект на халотерапията може да подпомогне имунната, нервната и лимфната система. Допълнителни ползи са намаленият стрес, умора и главоболие, повишената енергия и подобреният сън. Освен това халотерапията стимулира въглехидратния протеинов и воден обмен, намалява кръвната захар, възстановява киселинно-алкалния баланс, понижава артериалното налягане и други.

Запазете час за халотерапия в Аугуста СПА център!

За още интересни новини, харесайте ни във Фейсбук и се запишете за нашия бюлетин.

Цени 2018 Специални оферти Изпратете запитване