• bg
  • en
  • ru

7 причини да пием по чаша червено вино

червено вино за здраве
Ползи за здравето от консумацията на червено вино
 1. Здрав сън

Червеното вино съдържа мелатонин, който ще ви помогне да заспите по-лесно и да спите по-добре. Препоръчително е да го съчетавате с храна, която абсорбира алкохола.

 1. Дълголетие

Учени от Харвард установили, че ресвератролът в червеното вино ни предпазва от заболявания, типични за по-напреднала възраст. Тествали ефектите от ресвератрола върху мишки и открили, че под негово въздействие продължителността на живота им се удвоила.

 1. Понижена кръвна захар

Проучване, извършено в Израел, открива, че хора с диабет тип 2, които пият по чаша вино на вечеря, имат по-ниски нива на глюкоза, в сравнение с тези, които пият други напитки.

 1. Намален риск от сърдечно-съдови заболявания

Благодарение на ресвератрола и други антиоксиданти, които съдържа, червеното вино се грижи да сме със здраво сърце, намалява лошия холестерол и предпазва от сърдечен удар и инсулт.

 1. Намален риск от загуба на паметта

В медицинския университет в Чикаго изследвания установили, че умерената консумация на вино понижава риска от деменция при хората с 23%.

 1. Намален риск от рак

В университета на Сантяго де Компостела в Испания установиха, че всяка чаша червено вино на ден намалява риска от рак на белите дробове с 13%. Сведенията сочат също, че червеното вино намалява опасността от рак на гърдата и рак на простатата.

 1. Повишен имунитет

Друго изследване в Испания открива, че хората, които пият повече от две чаши червено вино на ден заболяват 44% по-малко от настинки в сравнение с хората, които са въздържатели. Ресвератролът има и противовъзпалителни свойства, и така подобрява общото физическо състояние на организма.

За още интересни новини, харесайте ни във Фейсбук и се запишете за нашия бюлетин.

Цени 2018 Специални оферти Изпратете запитване