7 причини да пием по чаша червено вино

Ползи за здравето от консумацията на червено вино
  1. Здрав сън

Червеното вино съдържа мелатонин, който ще ви помогне да заспите по-лесно и да спите по-добре. Препоръчително е да го съчетавате с храна, която абсорбира алкохола.

  1. Дълголетие

Учени от Харвард установили, че ресвератролът в червеното вино ни предпазва от заболявания, типични за по-напреднала възраст. Тествали ефектите от ресвератрола върху мишки и открили, че под негово въздействие продължителността на живота им се удвоила.

  1. Понижена кръвна захар

Проучване, извършено в Израел, открива, че хора с диабет тип 2, които пият по чаша вино на вечеря, имат по-ниски нива на глюкоза, в сравнение с тези, които пият други напитки.

  1. Намален риск от сърдечно-съдови заболявания

Благодарение на ресвератрола и други антиоксиданти, които съдържа, червеното вино се грижи да сме със здраво сърце, намалява лошия холестерол и предпазва от сърдечен удар и инсулт.

  1. Намален риск от загуба на паметта

В медицинския университет в Чикаго изследвания установили, че умерената консумация на вино понижава риска от деменция при хората с 23%.

  1. Намален риск от рак

В университета на Сантяго де Компостела в Испания установиха, че всяка чаша червено вино на ден намалява риска от рак на белите дробове с 13%. Сведенията сочат също, че червеното вино намалява опасността от рак на гърдата и рак на простатата.

  1. Повишен имунитет

Друго изследване в Испания открива, че хората, които пият повече от две чаши червено вино на ден заболяват 44% по-малко от настинки в сравнение с хората, които са въздържатели. Ресвератролът има и противовъзпалителни свойства, и така подобрява общото физическо състояние на организма.

За още интересни новини, харесайте ни във Фейсбук и се запишете за нашия бюлетин.

Цени 2017 Специални оферти Изпратете запитване

Последвайте ни!

Абонирайте се за нашия нюзлетър: