• bg
  • en
  • ru

Какво да правим в Хисаря: интересни активности 4 сезона

10.08.2018 | За Хисаря
kakvo da pravim v hisarya
Списък с интересни забележителности, активности и спорт

 

Повечето посетители на Хисаря не пропускат да разгледат римските терми на Диоклециан и да се снимат с известния символ на града – Камилите. Безспорно, археологичекият резерват в центъра на града е най-впечатляващата от всички забележителности в Хисаря. Ако сте любопитни какво представлява града и местността и искате запомнящо се посещение, изпълнено с позитивни емоции, сме подготвили цял списък с препоръки за вас.

Какво да правим в Хисаря през лятото

Лятото в Хисаря е топло и слънчево. Релаксация и забавления край басейна с минерална вода са винаги добра идея. За разнообразие може да направите кратка екскурзия в живописната местност. Хубави маршрути се намират както наблизо, така и в Централен Балкан. Ако нямате психическата нагласа за по-дълъг планински поход, може да се отправите към по-близките екопътеки или да направите кратка разходка с пикник в градския парк. Хисаря е обявена за най-зелен град на България 2015 и приятно ще ви изненада с големите си, прохладни паркове с бликащи минерални извори, красиви стари дървета и защитени птици. Лятото е и времето на две от най-значимите събития тук: Празниците на града и фестивала на стенната живопис „Село на особеностите” в Старо Железаре.

 • Пикник, Еко пътеки и трекинг
 • Празници на града
 • Фестивал в Старо Железаре
Какво да правим в Хисаря през есента

Есента в Хисаря е подходящо време за дълги разходки и спортни активности на открито. Може да наемете колело и да се разходите в парка с римски разкопки в непосредствена близост. Ако сте по-авантюристично настроени и обичате силните усещания, колело може да карате и офроуд. Освен това конната езда и разходката в планината с офроуд джипове също са атракции, които ще ви заредят с много весели и позитивни емоции. С джип може да достигнете до дворцовата резиденция на цар Котис I, под връх Кози грамади – място, което със сигурност ще заинтригува любителите на археологията и историята.

 • Каране на колело или джогинг в парка
 • Конна езда в местността
 • Офроуд разходка в планината или до връх Кози грамади
Какво да правим в Хисаря през зимата

Зимата в Хисаря обикновено е мека и също е подходяща за разходки в парка с руини или до централната, изцяло обновена църква с красиви стенописи – „Свети Пантелеймон”. Археологическият музей представя малка, но интересна експозиция от исторически артефакти. В повечето случаи това е и най-предпочитаното време за оздравителни СПА процедури или терапии за повишаване на имунитета в СПА център Аугуста. Минералните вани са едно от основните направления, като след преглед със специалист, може да ви бъде изготвена индивидуална лечебна програма. Друга наслада за сетивата представляват и винените и кулинарни дегустации, както и тематичните вечери. Шоуто през уикенда в ресторант Аугуста весели малки и големи и зарежда с много позитивни емоции цялото семейство.

 • СПА процедури за здраве
 • Минерални вани
 • Винени и кулинарни дегустации, тематични вечери
Какво да правим в Хисаря през пролетта

При подходящо време навън, опознайте града и региона. Ако е дъждовно и такава възможност няма, се поглезете с разкрасителни СПА терапии и масажи, които да ви направят неотразими през лятото. В СПА център Аугуста може да избирате от над 100 процедури за красота и здраве, практикувани от квалифициран медицински персонал. В случай че се озовете в Хисаря в края на май, не пропускайте розобера. Празник на розата честват в Старосел и в Карлово, като и двете дестинации имат много да предложат и са подходящи за еднодневна екскурзия. Друга любопитна подробност за Хисаря е наличието на множество язовири и възможността за спортен риболов.

 • СПА терапии за красота
 • Празник на Розата – розобер
 • Риболов 

Надяваме се, че този списък е полезен, за да изберете най-подходящите за вас дейности по време на престоя си в Хисаря! Всички наши гости може да направят запитване за избраните от тях активности, с радост ще съдействаме за организирането им!

Цени 2018 Специални оферти Изпратете запитване