• bg
    • en
    • ru

Озонотерапия + физиотерапия: Нова СПА процедура

озонотерапия хотел аугуста
Озонотерапия: с клинично доказани терапевтични свойства, без противопоказания и възрастови ограничения!

Озонотерапия в комбинация с физиотерапия е най-новото предложение на СПА център Аугуста.

Озонотерапията е нов оздравителен метод, който е наложен успешно в световен мащаб. Представлява немедикаментозно лечение с широко приложение в много области на медицината (хирургия, кардиология, неврология, дерматология, ендокринология и др.).

Основното лечебно средство е озонът, активна форма на кислород, който убива различни видове бактерии, гъбички и вируси. Освен това озонът изчиства токсините и шлаките от организма, възстановява кръвообращението и има антибактериално и противовъзпалително действие.

Когато се провеждат озонотерапия и физиотерапия едновременно, процедурата възстановява увредената функция и противодейства на медиаторите на възпалението, предотвратява ставната дегенерация и има антиедематозно и фибринолитично  действие. В нея се използва иновативен продукт, алтернатива на използването на лекарства и кортикостероиди – имуно гел OZOILE. Това е биологичен индуктор, който противодейства на проявите на хипоксия, исхемия и съпътстващите ги дегенеративни процеси.

OZOILE е патентована съставка на Erbagil. Представлява стабилни озоноиди с витамин Е ацетат. Продуктът притежава противовъзпалителни, обезболяващи, противосърбежни, лечебни и бактерицидни, фунгицидни и вирустатични свойства.

В добавка и останалите естествени съставки оказват мощен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект:

  • Дяволски нокът – противовъзпалително, обезболяващо и антиревматично действие;
  • Бромелан – възпрепятства тромбоцитната агрегация;
  • Арника Монтана – обезболяващо действие;
  • Рибес нигрум – съдопротективно и противовъзпалително действие;
  • Глюкозамин и хондроитин сулфат – за възстановяване на ставният капацитет;
  • Босфелия серата – намалява възпалението при артрит и артроза.

Озонотерапия може да се прилага в комбинация с диатермия, ултразвук, електрофореза, магнитотерапия и ударно-вълнова терапия. Няма противопоказания за употреба.

Друго любопитно обстоятелство за озонотерапията е, че тя е безболезнена процедура, която също може да се извършва и подкожно и да намали мазнините и целулита. Други ползи са възможността да укрепи имунната система на организма, да подмлади кожата на лицето и тялото, благодарение на увеличеното производство на колаген и еластинови фибри и да понижи риска от алергии.

Научете повече и опитайте озонотерапия в СПА център Аугуста! За още интересни и полезни новини, последвайте страницата ни във Фейсбук и се запишете за нашия бюлетин!

Цени 2018 Специални оферти Изпратете запитване