• bg
    • en
    • ru

Физиотерапия и рехабилитация

Физиотерапия и рехабилитация вървят ръка за ръка, лекувайки и същевременно изграждайки по-здрав организъм. За тази цел в СПА център „АУГУСТА” се разработват индивидуални програми за нашите клиентите. Физиотерапията се занимава с лечението на нарушения в двигателния потенциал чрез специални техники и упражнения. Прилага се не само в случаи на проявили се болки или липса на мобилност, но и като активна превенция срещу намаляване на двигателните функции. По тази причина е наложена практика да се разработват фитнес програми, които да подобрят тонуса и здравето, създавайки предпоставки за по-активен начин на живот. Рехабилитацията, от друга страна, има за цел да възстанови и нормализира функциите на организма при увреждания вследствие на заболявания или инциденти. Особено препоръчителна е след претърпяването на операция. След като приключи възстановяването, прилагането на рехабилитация увеличава устойчивостта и намалява риска от повторна травма. Комбинирана с физиотерапия, рехабилитацията предразполага към по-бързи и по-ефикасни резултати.

В областта на съвременната физиотерапия и рехабилитация, СПА център „АУГУСТА” предлага лечебен масаж и лечебна гимнастика, магнитотерапия и терапия с ултразвук. Прилагат се основно при следните заболявания:

  • артрози, артрити, периартрити;
  • радикулити, плексити, неврити;
  • тендинити, епикондилити, миозити;
  • болки в областта на мускулите, сухожилията, ставни болки;
  • посттравматични и постоперативни състояния, фрактури, рани, инфилтрати.

Бъдете наши гости!
Очакваме ви!

Лечебни масажи и гимнастика

Едно от неустоимите удоволствия, които СПА център „АУГУСТА” предлага, е класическият лечебен масаж. В борбата със стреса и напрежението масажите остават ненадминат метод за лечение, който залага на индивидуалния подход и на контакта между лечител и лекуван. Чрез стимулация на кожата, лечебният масаж въздейства на подкожните тъкани, на различните части на тялото, дори на вътрешните органи. Целта е всички органи и части на тялото да са в хармония, и организмът да се отърси от дискомфорта, причинен от застоял и претоварен начин на живот. Физиотерапевтите и рехабилитаторите в СПА център „АУГУСТА” ще облекчат болката и ще допринесат за оздравяване на организма още след първата процедура. Препоръчват се серия масажи, съчетани с лечебна гимнастика, за постигане на оптимален ефект.

Магнитотерапията използва постоянни и променливи магнитни полета. Терапевтичните й ефекти имат съдоразширяващо, противооточно, антикоагулационно, аналгетично, подобряващо трофиката и регенерацията на тъканите действие. Магнитотерапията е един от най-добре поносимите от организма видове лечение.

Терапията с ултразвук за борба с болката и подобряване на възстановителния процес е широко използван метод в класическата физиотерапия и е напълно безвредна. Основно води до увеличаване на притока на кръв и ускоряване на оздравителния процес. Друг ефект от терапията с ултразвук е намаляването на отока и болката, както и омекотяването на сухожилията и релаксация на мускулите, вследствие на микромасажа.

Начало » Физиотерапия и рехабилитация