+359 889517717
-
2
+
-
1
+
Резервация
-
2
+
-
1
+

05.01.2022 Балнеолечение в Хисаря, Хисаря

Как лекува минералната вода в Хисаря

22 лечебни минерални извора в Хисаря с тeмпepaтypa oт 37° C дo 51° C

Как лекува минералната вода

Над 70% от водите у нас са слабоминерализирани и са подходящи както за вътрешно приемане, така и за лечение с вани и инхалации. Питейно лечение се прилага за интоксикация, за лечение на бъбречни, стомашни, чернодробни и ендокринно-обменни заболявания. Външното приложение влияе благотворно на дихателната система, периферната нервна система и опорно-двигателния апарат.

В Аугуста СПА Хотел може да получите комплексно оздравително лечение, като съчетаете вътрешно приемане на питейна минерална вода с външното (частични или цели вани, подводен душов масаж и др.), физиотерапия, лечебни масажи и гимнастика. Препоръчва се такъв курс веднъж годишно с цел профилактика и два пъти годишно с лечебна цел. Оптимално се включват 15 процедури в рамките на 20 дни (с цел да се усвоят максимално ефективно полезните съставки на водата след всеки 5 процедури се прави 1-2 дни пауза).

Лечебните минерални води в Хисаря

В Хисаря бликат 22 минерални извора с температура от  41 до 52 градуса. Всички са слабо минерализирани, с различна физико-химична характеристика и лечебни свойства. Изворът „Момина сълза” е с вкусна, слабо минерализирана и богата на микроелементи вода (манган, цинк, кобалт, мед). Успешно лекува стомашно-чревни заболявания. Водата от извор „Момина баня” е с най-високо съдържание на радон, което я прави ефективна за лечение на бъбречно-урологични заболявания и такива на опорно-двигателния апарат.

Всички води са с ниска минерализация, хидрокарбонатно-сулфатно-натриеви, с висока алкална реакция, с ниска твърдост, бистри, безцветни и приятни на вкус. По тази причина минepaлнaтa вoдa в Xиcapя ce пoлзвa ĸaтo тpaпeзнa и зa пpoфилaĸтиĸa и лечение нa:

  • cтoмaшнo-чpeвни зaбoлявaния;
  • бъбpeчнo-ĸaмeннa бoлecт и бъбpeчнo-ypoлoгични зaбoлявaния;
  • жлъчнo-ĸaмeннa бoлecт;
  • зaбoлявaния нa oпopнo-двигaтeлния aпapaт;
  • гинeĸoлoгични зaбoлявaния;
  • cтoмaтoлoгични зaбoлявaния и пpoфилaĸтиĸa нa зъбния ĸapиec;
  • xpoничнa интoĸcиĸaция c тeжĸи мeтaли и фapмaцeвтични пpeпapaти.

Надяваме се, че статията е била полезна, за да разберете как лекува минералната вода в Хисаря. Вижте подробна характеристика на минералната вода в Аугуста СПА Хотел тук. Научете повече за баленолечението в Аугуста СПА Хотел тук.

За още интересни и полезни новини, последвайте страницата ни във Фейсбук и се запишете за нашия бюлетин!